Wil je een keer komen kijken en/of meetrainen, kom gewoon langs. De eerste 3 maanden train je gratis mee!

2024-10-05 | Groningen 1 – Spakenburg 1 | 20-13

Een van de drie verre uitwedstrijden voor dit seizoen is naar Groningen. De coaches Luc Theunssens en Krijn Twigt moesten door blessures een paar spelers missen tegen een team dat nog geen grote daden had verricht tot nu toe dus was de vraag wat ze tegen de Noordelingen konden verwachten.

Na 2 minuten moest Jaap na Duijst het veld al verlaten door ongelukkig op het kunstgras neer te komen. De thuisploeg wist flink druk op de Spakenburgse verdediging te zetten en met hun snelle driekwarten werd eerst Fransico Bione omvergelopen en mistte Luke Zetzema een tackel wat na 7 minuten spelen een 5-0 achterstand betekende. Ruben Ruizendaal mocht iets terug doen door een strafschop tussen de Groningse palen te schieten 5-3. Waarna het een gelijk opgaande strijd werd waar aan beide kanten hard werd verdedigd. Met nog drie minuten te gaan weet de sterke Groningse nummer acht door te breken mede door weer een mis tackel aan de Spakenburgse kant en is de wisseling van speelveld een 10-3 achterstand.

Na ruim 5 minuten van de tweede helft schiet Daan Strang zijn ploeg naar 10-6 en gaat Spakenburg beter spelen. Met nog een kwart te gaan loopt de thuisploeg verder uit 17-6. Het was nogal verwarrend het leek of de tegenstander uit was door een buitenlijn van het voetbalveld dat ook op het kunstgrasveld stond. Verder mocht Groningen nog een strafschop nemen waardoor de achterstand uitliep naar 20-6. De slotfase was voor de gasten uit het vissersdorp en wist Mike van Dijen achter de trylijn te scoren terwijl Strang de conversie raak schoot 20-13. Helaas was de resterende tijd tekort om nog op gelijke hoogte te komen. Volgende week staat weer een verre uitwedstrijd op het programma naar Aken.