Wil je een keer komen kijken en/of meetrainen, kom gewoon langs. De eerste 3 maanden train je gratis mee!

▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2024-09-28 | Spakenburg 1 – Tilburg 1 | 56-5

Rugby Club Spakenburg op dreef tegen Tilburg.

Na de kleine nederlaag in Utrecht werd er dit keer weer flink uitgehaald op sportpark de Vinken. Tegen het Brabantse Tilburg werd het een 56 – 5 overwinning.

Al in de eerste minuut werden de Tilburgers verrast door Facundo Pereyra na het missen van de bal bij de tegenstander. Daan Strang had weinig moeite met de conversie 7-0. De sky blauwen waren heer en meester waardoor Ruben Ruizendaal 14-0, Luke Zetzema 21-0 en via een mooie break van Lautaro Sarmiento kan Daan Strang een try drukken en heeft hij alle conversies raak geschoten 28-0. Daarna zakt het een beetje in bij de thuisploeg en blijft Tilburg dapper terug vechten zonder resultaat. Drie minuten voor halftime krijgt Sarmiento geel en moet Spakenburg het 10 minuten met een man minder doen. In de slot minuten staat de thuisploeg te slapen in een line out en kan Tilburg eenvoudig scoren 28-5 eindstand eerste helft.

De tweede helft kan de attente Ruben Ruizendaal na de aftrap direct scoren en Strang maakt er 35-5 van. Diezelfde Strang heeft een minuut of 8 later een botsing met een tegenstander waardoor de scheidsrechter vind dat hij, bang voor een hersenschudding, niet verder mag spelen. Een paar minuten later Aaron Hoeksema zijn eerste try voor Spakenburg te drukken. Nu heeft Ruben Ruizendaal het kickwerk van Strang over genomen en is ook succesvol stand 42-5. Francisco Bione en Lautaro Sarmiento zijn vervolgens aan de buurt mede door het schopwerk van Ruizendaal om de score op te voeren naar 56-5. Met nog een 10 minuten te gaan gelooft de thuisploeg er wel in en laat het bij deze score.

Coach Luc Theunssens was na afloop redelijk tevreden maar zag nog genoeg punten om te verbeteren. Aanstaande zaterdag staat Groningen uit op het programma waar op kunstgras zal worden gespeeld en dat niet zo`n goede naam heeft bij bezoekende ploegen. De dames gaan tevens met de heren mee om tegen Lady Bears te spelen. De eerste competitiewedstrijd ging met 10-72 verloren maar hun tegenstanders zagen toch een beter Spakenburgs team dan in de vorige competitie.