Wil je een keer komen kijken en/of meetrainen, kom gewoon langs. De eerste 3 maanden train je gratis mee!

2024-09-21 | Utrechtse 1 – Spakenburg 1 | 23-20

Rugby Club Spakenburg verliest in blessure tijd.

Ondanks de nipte 23-20 nederlaag toonde de Rugby Club Spakenburg in de 1ste klasse thuis te horen.

De start was weliswaar slecht en kropen de licht blauwen een paar keer door het oog van de naald. De combinatie tussen de scrum half en stand off liep voor geen meter door slechte passes en slecht vangen van de bal. Een gemiste tackel of eigenlijk helemaal niet tackelen betekende na ruim 10 minuten dat de ploeg op 7-0 achter kwam. Een aderlating als Roy van Viegen het veld moet verlaten met een zware knie blessure. Halverwege de eerste helft geel voor Thom Isaak een hoge tackel zou hebben gemaakt wat slechts vasthouden was van de man die de bal had, dus tien minuten een man minder. Nog een slechte tackel betekende 12-0. Geluk was er ook als een derde Utrechtse try wordt afgekeerd voor crossing. Eindelijk komt het vuur op en scoort Mike van Dijen een try waarvan de conversie door Daan Strang wordt benut 12-7.

De tweede helft mag Strang al snel een strafschop nemen en brengt de stand op 12-10. Nu zijn de rollen omgekeerd en Facundo Pereyra is door de Utrechtse verdedigers niet meer te achterhalen en scoort 12-15 terwijl Strang de bal weer tussen de staanders schopt 12-17.Het feest is van korte duur als de thuisclub tweemaal een strafschop mag benutten 18-17. In de laatste 10 minuten kan Strang zijn ploeg weer op winst zetten via een penalty 18-20. Even later mist hij een strafschop die achter punten ging kosten want in blessuretijd brak Utrecht nog door, ondanks een vuistslag, scoorde Utrecht en werd er direct afgefloten met 23-20. Heel jammer maar Utrecht hoort tot de betere teams in deze competitie en is het uitkijken naar as zaterdag naar Tilburg dat op bezoek komt op de Vinken. De dames spelen ook thuis om 12.30 uur tegen de Big Rams dames. Heren 1 starten om 15.00 uur

Fotografie: Ate Swier
Link naar: Google Photos